Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) cere Guvernului sa intervina pentru a stopa cresterea pretului la carburanti, argumentand ca pe plan international cotatiile petrolului au scazut, si ameninta cu proteste similare celor ale transportatorilor greci, care au declansat o greva generala, scrie Mediafax.
"Ultimele sase luni au fost marcate de o scadere cu 11% a pretului titeiului la nivel mondial, scadere determinata de criza economica globala. In aceste conditii, Petrom isi rotunjeste frumos profiturile prin cresterea total nejustificata a preturilor. Cresterea va aduce in pragul falimentului firmele de transport si populatia ajunsa la limita suportabilitatii", afirma oficialii UNTRR.

Uniunea considera ca Guvernul este vinovat pentru scumpirea combustibilului, intrucat Executivul doar "mimeaza supararea pe distribuitorii de carburanti", in loc sa "impuna un moratoriu pentru stoparea cresterii preturilor la carburanti".

Directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat ca scumpirea preturilor la motorina este determinata de majorarea cererii pentru acest produs, iar Romania produce mai putin decat consuma din acest tip de combustibil.

Amplificarea temerilor legate de criza datoriilor suverane din Europa si incetinirea dezvoltarii la nivel mondial au impact asupra pretului petrolului, care era tranzactionat marti in jurul a 108,5 dolari pe baril, cu aproximativ 19 dolari sub un maxim al anului atins in aprilie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri