Subaru Motors Trading, importatorul marcii japoneze in Romania, se asteapta anul acesta la vanzari similare cu cele din 2010, de peste 270 de unitati, ceea ce ar putea conduce la o usoara crestere a cotei de piata.
“In ciuda dificultatilor provocate de cutremurul din Japonia prin incetinirea furnizarii masinilor si a evolutiei negative a pietei auto suntem inca increzatori ca vom mentine nivelul vanzarilor din 2010, ajutandu-ne astfel sa crestem si cota de piata Subaru in Romania”, a declarat pentru wall-street.ro Stavros Kanonopoulos, directorul general al Subaru Motors Trading.

Anul trecut, Subaru a comercializat peste 270 de masini pe piata romaneasca, avand o cota de piata de 0,3%. In 2009, vanzarile Subaru au depasit 450 de unitati (cota de piata 0,4%), iar in 2008 au fost livrate 670 de masini Subaru (cota de piata 0,2%).

Referitor la situatia din prezent, Kanonopoulos spune ca “piata auto romaneasca continua sa fie afectata de criza economica globala, lipsa de finantare, inceputul dificil al Programului Rabla 2011, frica de a cheltui bani, discutiile cu privire la taxa de poluare, ceea ce duce la amanarea deciziei de a cumpara autoturisme noi. In acelasi timp, incertitudinea si volatilitatea in Uniunea Europeana vor continua sa influenteze economia romaneasca in viitor”.

Potrivit managerului, „Subaru este un brand de nisa, iar clientii sunt persoane cu un venit peste medie din domenii diverse de afaceri”.

Problemele de finantare in randul clientilor marcii japoneze au aparut din cel de-al doilea trimestru al anului 2008 si continua in prezent sa fie o bariera in achizitionarea unei masini noi.

Printre noutatile Subaru anuntate pentru 2012 sunt crossover-ul XV, care va ajunge pe piata europeana la inceputul anului, modelele Impreza si BRZ (un coupe cu tractiune spate) ce vor fi lansate in cel de-al doilea trimestru.

Subaru a adus in martie in Romania noul model Trezia la un pret de pornire de 14.743 euro cu TVA.

Compania Subaru Motors Trading, infiintata in 2005, detine doua showroom-uri in Bucuresti, precum si o retea de distributie ce acopera 8 dintre cele mai importante orase din tara.

Subaru Motors este parte a grupului ce activeaza in zona balcanica, incluzand Grecia, Bulgaria, Macedonia si Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri