In functie de tipul de motor, sarcina utila a autovehiculului a fost crescuta cu aproape 10 %.

Noul motor de 2 litri TDI cu patru cilindri a scazut consumul de combustibil si emisiile de CO2 cu pana la 33 %, iar costurile de rulare si intretinere cu pana la 25 %. Acesta inlocuieste motorul de 2,5 litri TDI. Propulsorul cu patru cilindri este disponibil in patru variante de putere: 109 CP, 136 CP, 143 CP si 163 CP.

Versiunea TDI BlueMotion Technology, cu cea mai eficienta configuratie a autovehiculului din punctul de vedere al consumului, necesita 7,6 l/100 km (Crafter Kombi) sau 7,9 l/100 km (Crafter Autosasiu cu platforma).

Printre componentele pachetului BlueMotion Technology se regasesc: un sistem Start-Stop motor, sistem de recuperare a energiei de franare, tempomat si raport transmisie axa spate marit. Pachetul este disponibil pentru toate modelele Crafter cu motor TDI cu patru cilindri. Toate motoarele turbodiesel de 2 litri indeplinesc normele Euro 5.

Citeste si:

In echiparea standard a fiecarui Crafter se regaseste un sistem de recomandare a treptei de viteza, care ajuta la adoptarea unui stil de condus mai eficient din punct de vedere al consumului.

In general, gama de modele cuprinde doua clase de mase – 3,5 si 5,0 t -, doua versiuni de ampatament – mediu si lung -, si patru tipuri de baza de caroserie – Furgon, Kombi, Autosasiu cu platforma si Autosasiu. Versiunile Furgon si Kombi sunt disponibile cu trei inaltimi pentru acoperis, iar Furgonul este disponibil si cu o consola spate extinsa. Busul „Hanovra” dispune de o pozitie speciala in gama si este capabil sa transporte pana la 19 pasageri.

Ca si dotare standard, toate versiunile de motorizare de 2 litri sunt echipate cu pregatire pentru priza de putere. Suplimentar, o conexiune CAN-BUS ii poate permite carosierului sa acceseze computerul masinii de baza pentru a individualiza functionalitatile vehiculului carosat.