Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat noul Crafter pe piata europeana, cu un design mai pregnant, un interior optimizat si noi motorizari.
In functie de tipul de motor, sarcina utila a autovehiculului a fost crescuta cu aproape 10 %.

Noul motor de 2 litri TDI cu patru cilindri a scazut consumul de combustibil si emisiile de CO2 cu pana la 33 %, iar costurile de rulare si intretinere cu pana la 25 %. Acesta inlocuieste motorul de 2,5 litri TDI. Propulsorul cu patru cilindri este disponibil in patru variante de putere: 109 CP, 136 CP, 143 CP si 163 CP.

Versiunea TDI BlueMotion Technology, cu cea mai eficienta configuratie a autovehiculului din punctul de vedere al consumului, necesita 7,6 l/100 km (Crafter Kombi) sau 7,9 l/100 km (Crafter Autosasiu cu platforma).

Printre componentele pachetului BlueMotion Technology se regasesc: un sistem Start-Stop motor, sistem de recuperare a energiei de franare, tempomat si raport transmisie axa spate marit. Pachetul este disponibil pentru toate modelele Crafter cu motor TDI cu patru cilindri. Toate motoarele turbodiesel de 2 litri indeplinesc normele Euro 5.

In echiparea standard a fiecarui Crafter se regaseste un sistem de recomandare a treptei de viteza, care ajuta la adoptarea unui stil de condus mai eficient din punct de vedere al consumului.

In general, gama de modele cuprinde doua clase de mase – 3,5 si 5,0 t -, doua versiuni de ampatament – mediu si lung -, si patru tipuri de baza de caroserie – Furgon, Kombi, Autosasiu cu platforma si Autosasiu. Versiunile Furgon si Kombi sunt disponibile cu trei inaltimi pentru acoperis, iar Furgonul este disponibil si cu o consola spate extinsa. Busul „Hanovra” dispune de o pozitie speciala in gama si este capabil sa transporte pana la 19 pasageri.

Ca si dotare standard, toate versiunile de motorizare de 2 litri sunt echipate cu pregatire pentru priza de putere. Suplimentar, o conexiune CAN-BUS ii poate permite carosierului sa acceseze computerul masinii de baza pentru a individualiza functionalitatile vehiculului carosat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri