Primele livrari au fost deja efectuate in Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firma din Liban.

Numarul tarilor unde producatorul bistritean a livrat acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franta, Spania, Grecia, Slovacia, dar si Rusia, Maroc si Senegal. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat pe piata germana, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export in primele trei trimestre ale anului.

Rombat a produs in primele noua luni ale anului 1.540.440 de baterii, dintre care 925.523 destinate pietei externe.

Cifra de afaceri inregistrata de producatorul roman pentru perioada ianuarie – septembrie 2011 a fost de peste 52 de milioane de euro, dintre care peste 33 de milioane de euro reprezinta exporturile.

Citeste si:

Compania bistriteana a inregistrat cresteri atat la cifra de afaceri (cu 19,8% fata de perioada similara din 2010), cat si la exporturi (cu 33,9%, in euro, mai mult decat in primele noua luni din 2010). Anul trecut, cifra de afaceri a Rombat a fost de 66,6 milioane de euro.

In 2010, livrarile au depasit 2,1 milioane de baterii auto, iar pentru 2011 Rombat si-a stabilit ca tinta vanzarea a 2.260.000 de acumulatori auto.

In prezent, compania deruleaza un proiect pentru extinderea capacitatii de productie in valoare de 16 milioane de euro, suma acoperita, in parti egale, de Guvernul Romaniei si Rombat.

Compania are sediul la Bistrita si detine zece centre logistice, doua la Bucuresti si cate unul la Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Oradea si Ramnicu Valcea.