Mazda prezinta conceptul Takeri la Tokio

Mazda Motor Corporation va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Tokio modelul concept Mazda Takeri, un sedan de clasa medie de generatie viitoare.

Conceptul Takeri foloseste noul limbaj de design Mazda, Kodo – sufletul miscarii.

Modelul dispune de tehnologia Skyactiv, primul sistem de frane regenerative Mazda. Acesta transforma energia cinetica in electricitate in timpul franarii si o stocheaza, folosind-o ulterior pentru a alimenta sistemul electric al automobilului. Astfel se reduce incarcarea motorului si se economiseste combustibil.

Acest sistem, in combinatie cu noul motor diesel Skyactiv-D, Mazda i-stop si noul sasiu usor si aerodinamic, permite modelului Takeri sa obtina un consum redus.

A doua premiera pentru piata din Japonia va fi noul SUV crossover CX-5 echipat cu o gama variata de tehnologii inovative Skyactiv.

Gama europeana de motorizari va include propulsorul Skyactiv-G 2.0, benzina si Skyactiv-D 2.2 diesel.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri