Compania de leasing auto LeasePlan Romania a inregistrat un profit de 1,43 milioane euro la finalul celui de-al treilea trimestru al anului.
Cifra de afaceri a companiei a atins 21,99 milioane euro, inregistrandu-se o crestere de 33% comparativ cu perioada similara a anului anterior. Portofoliul administrat a crescut cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 50,3 milioane euro.

“Ritmul de crestere a pietei de leasing operational in 2011 este mai mare comparativ cu cel din anul anterior, fiind in linie cu previziunile noastre de la inceputul anului. Aceasta evolutie se datoreaza, in mare parte, cresterii cererii ca rezultat al innoirii flotelor mai vechi ale clientilor, precum si extinderii flotelor existente”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.

Compania administra, la 30 septembrie 2011, 6.000 de autovehicule, majoritatea acestora fiind in sistem full operational leasing (peste 83%), in vreme ce pentru 16% din portofoliu se furnizeaza doar serviciile de administrare flota, iar pentru restul de 1% se asigura doar finantarea.

LeasePlan ofera clientilor sai servicii personalizate, adresandu-se nevoilor specifice ale acestora. Cea mai solicitata solutie ramane ComfortPlan, aceasta are o pondere de 44% din totalul contractelor, fiind recomandata in special flotelor de dimensiuni mici si medii.

Clientii care urmaresc cel mai mic cost total de utilizare au optat pentru PartnerPlan (20% din contracte), acest program oferindu-le acestora economiile rezultate din intretinere si anvelope pe durata contractului, precum si profitul obtinut din vanzarea autovehiculului la final de contract, in timp ce riscurile sunt preluate de LeasePlan.

O alta solutie este Sale&LeaseBack, cu o pondere de 19% din totalul de contracte. In acest caz, clientii beneficiaza de lichiditati imediate rezultate din vanzarea flotei detinute catre LeasePlan si inchirierea ulterioara a flotei respective de la LeasePlan.

In portofoliul de clienti LeasePlan Romania se regasesc peste 160 de companii din domenii precum: industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industria farmaceutica, etc.

Printre cei mai importanti clienti ai LeasePlan Romania se numara: OMV Petrom, Ursus Breweries, CEZ Romania, Bancpost, Coca-Cola HBC Romania, Metro Cash & Carry Romania, Silcotub, IBM Romania, etc.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata cu peste 45 de ani in urma. In prezent LeasePlan activeaza in 30 de tari si are peste 6.000 angajati. Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri