Romania ramane o piata atragatoare pentru producatorii de camioane de transport pe distante lungi, avand in vedere ca tot mai multi operatori de centre logistice fac investitii in tara, considerandu-ne o intersectie importanta a marilor rute logistice.

“Romania este o piata foarte importanta pentru noi si evolutiile din anii de dinaintea crizei a aratat ca aceasta tara poate fi una dintre cele mai profitabile piete din Europa. Suntem multumiti ca piata si-a mai revenit, dar mai este inca mult de recuperat pana va ajunge la nivelurile de vanzari din 2008”, a declarat pentru wall-street.ro Christoph Stemmer, sales & marketing manager Daimler Trucks Europa Centrala si de Est.

Dupa primele 9 luni, vanzarile de vehicule comerciale cu masa peste 3,5 tone in Romania au crescut cu 40%, la peste 2.800 de unitati, iar din acestea 560 de unitati au fost Mercedes-Benz, reprezentand o cota de piata de 20%. Cresterea pentru Mercedes-Benz fata de anul trecut este de 54%, fiind livrate 300 de unitati in primele 9 luni din 2010.

„Anul 2011 a fost unul mai bun pentru noi in ceea ce priveste vanzarile, piata de camioane a inregistrat o revenire usoara. Totusi, nu pot preciza cu siguranta ceea ce se va intampla in 2012. Vrem doar sa obtinem rezultate cat mai bune si sa ne imbunatatim pozitia”, a precizat Stemmer, care a spus ca nu poate estima cota de piata a diviziei de camioane Mercedes-Benz in Romania.

Cererea pentru camioane de tranport marfa a inregistrat in Europa cresteri de doua cifre. “Desi nu am iesit inca din criza, sectorul transportului pe distante lungi a crescut intr-un mod semnificativ. Putem vorbi de cresteri de doua cifre (peste 10%) si uneori chiar de trei cifre in anumite tari din Europa Centrala. Dar asta nu inseamna ca piata si-a revenit, nu avem cresteri semnificative in segmentul camioanelor de constructii sau al celor de distributie”, a adaugat Stemmer.

Cea de-a patra generatie a modelului Mercedes Actros a fost lansata in Romania, in cadrul unui test-drive in statiunea Azuga.

La inceputul lunii octombrie constructorul german Mercedes-Benz a scos pe linia de asamblare a fabricii din Worth primul exemplar al noului camion de mare tonaj Actros pentru care a cheltuit peste 2 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Solutii pentru Bucuresti: Cum putem scapa de aglomeratie