Chevrolet lanseaza Volt in Europa si sarbatoreste 100 de ani

Pentru a-si sarbatori centenarul, Chevrolet lanseaza modelul electric Volt in Europa incepand cu 3 noiembrie in showroom-urile auto din Belgia, Franta, Germania, Olanda si Suedia.

Marca a fost infiintata in anul 1911 in SUA de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet.

Chevrolet Europe va aduce un omagiu cofondatorului companiei prin comandarea unei opere de arta care va fi expusa in orasul elvetian Chaux-de-Fonds, unde s-a nascut acesta.

Statuia va reprezenta un punct de referinta, amintindu-le turistilor care viziteaza orasul La Chaux-de-Fonds (inclus in patrimoniul mondial UNESCO) de una dintre cele mai renumite figuri ale orasului si de marca ce-i poarta numele.

Pe data de 3 noiembrie 1911, emigrantul elvetian, Louis Chevrolet - pilot de curse si fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company in Detroit, SUA.

La o suta de ani de la infiintare si cu peste 209 de milioane de autovehicule si camioane vandute, Chevrolet ocupa cea de-a patra pozitie in clasamentul vanzarilor anuale, cu peste 4 milioane de autovehicule si camioane vandute in anul 2010 in peste 130 de tari.

La fiecare 7 secunde, in lume este vandut un autovehicul Chevrolet.

Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze sedan si Corvette, legendarul autovehicul sport.

In 2011, Chevrolet lanseaza sapte noi modele: MPV-ul pentru familie Orlando, SUV-ul Captiva, Corvette Grand Sport Coupé si Aveo hatchback si notchback, Cruze hatchback, Camaro coupé si decapotabila, precum si autovehiculul electric Chevrolet Volt.

Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia.

Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste130 de tari.

Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.000 de dealeri si puncte de service in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri