Producatorul de componente pentru industria auto, electrotehnica si electronica FlaroProd Sibiu, membru al grupului RTC, se asteapta anul acesta la o cifra de afaceri in urcare cu 20%, la 5,2 milioane euro.

Anul trecut compania a inregistrat afaceri de 4,3 milioane euro. Compania are 230 angajati, iar anul viitor va mai angaja 10-12 persoane.

Flaro Prod are in plan investitii de aproape doua milioane euro pentru anul viitor. “Avem programate pentru 2012-2013 investitii in suma de circa 2 milioane euro, pe care intentionam sa le finantam prin accesarea de fonduri UE in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”. Aplicatia a fost acceptata indeplinind criteriile de conformitate administrativa si eligibilitate si a fost admisa in etapa urmatoare a procesului de evaluare si selectie, evaluare tehica si financiara”, a declarat pentru wall-street.ro Stefan Almasan, seful Flaro Prod.

Furnizorul produce subansambluri destinate sistemului electric si de transmisie pentru marci precum Jaguar, Volvo, DaimlerChrysler si Volkswagen.

“In ceea ce priveste piata auto romaneasca, putem vorbi despre o stabilizare, de o adaptare a ofertei la nevoile pietei si la puterea de cumparare a populatiei”, a mai spus Almasan.

Suprafata fabricii din Sibiu este de circa 12.000 metri patrati. Flaro Prod produce o gama variata de conectori, repere injectate din componenta sistemului de iluminare al autovehiculelor, repere in componenta diverselor sisteme de automatizare, repere componente ale senzorilor relativ la diverse parti active ale autovehiculelor, cum ar fi cutia de viteze, sistemul de aer conditionat, sistemul de inchidere centralizata, etc.

Principalii clienti in auto sunt FCI - important jucator pe piata auto mondiala, in domeniul conectorilor, CML - companie americana producatoare de sisteme de iluminat pentru autovehicule, care are punct de lucru pe Platforma Industriala de Vest din Sibiu; a transferat la Flaro Prod prima matrita in luna aprilie 2010. In prezent avem in derulare un numar de 11 proiecte active in domeniul sistemului de iluminare auto si 4 proiecte in analiza; Kuhnke Production Romania, un producator important de componente electrice si electrotehnice pentru industria auto; Harting Automotive Romania, componente electrice auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai importante momente din auto in 2019