Profitul grupului american General Motors (GM) a scazut cu 15% in trimestrul al treilea, de la 2 miliarde de dolari anul trecut la 1,7 miliarde de dolari in acest an, din cauza rezultatelor slabe ale operatiunilor din afara Americii de Nord, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Profitul pe actiune, de 1,03 dolari, a depasit, insa, asteptarile analistilor de 99 de centi pe titlu. Castigul operational, reflectand evolutia activitatilor de baza ale GM, a coborat de la 2,3 miliarde de dolari la 2,2 miliarde de dolari.

Veniturile au urcat cu 7%, de la 34,1 miliarde de dolari la 36,7 miliarde de dolari.

"Trebuie sa mai lucram la profitabilitate in alte regiuni ale lumii", a spus directorul financiar al GM, Daniel Ammann.

Grupul american, care se afla pe profit de sapte trimestre consecutive, incluzand si trimestrul incheiat in septembrie, a avut in primele sase luni ale anului un castig de 5,7 miliarde de dolari.

Pe piata nord-americana, care pana recent genera pierderi pentru producatorul auto, profitul a urcat de la 2,1 miliarde de dolari in trimestrul al treilea al anului trecut la 2,2 miliarde de dolari in aceeasi perioada din 2011.

In alte regiuni, GM a avut rezultate mai slabe.

In Europa, grupul a reusit sa-si reduca pierderile la 292 milioane de dolari, jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, GM a renuntat la obiectivul de a ajunge pe zero in Europa in acest an, din cauza problemelor economice ale regiunii.

Divizia internationala a GM, care include si pietele emergente din Rusia, India si China, a generat un profit de 365 milioane de dolari, fata de 516 milioane de dolari in urma cu un an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO: Masina fara VOLAN si fara PEDALE
Setari Cookie-uri