Directorul general al concernului auto Daimler, Dieter Zetsche, sustine ca Grecia ar trebui sa paraseasca zona euro si nu crede ca blocul monetar s-ar destrama odata cu revenirea statului elen la drahma, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Depinde cum definesti cuvantul, dar nu as considera ruperea unei zale de restul lantului drept o «destramare» a zonei euro. Sa creezi fonduri de bailout unul dupa altul nu va ajuta daca Grecia nu poate reveni din punct de vedere economic la nivelul restului Europei, in urmatorii 10-20 de ani", apreciaza intr-un interviu Dieter Zetsche, unul dintre cei mai puternici oameni din mediul de afaceri european.

O alta personalitate importanta a business-ului german, directorul general al Commerzbank, Martin Blessing, a cerut luna trecuta Greciei sa declare insolventa si sa-si restructureze datoriile pentru a pune capat crizei datoriilor de stat din zona euro.

Comentariile lui Zetsche reprezinta insa primele afirmatii dure fata de Grecia din partea unui mare exportator german.

Zetsche a aratat ca grupul Daimler nu este ingrijorat ca o criza similara celei declansate in 2008 de falimentul Lehman Brothers ar putea readuce compania la pierderile din 2009, de 2,6 miliarde euro.

"Scenariul nostru de baza pentru anul viitor anticipeaza crestere economica globala, insa in cazul dezvoltarii unei crize suntem mult mai bine pregatiti. In toate scenariile de risc, suntem mult deasupra liniei", a afirmat el.

Daimler detine compania Mercedes-Benz Cars, fiind unul dintre cele mai mari si mai cunoscute grupuri auto din lume si printre cei mai importanti exportatori germani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cutremur cu magnitudinea 6, produs in apropiere de insula Creta