Inscrierile de autoturisme noi au scazut in primele zece luni cu 9,8%, la 63.709 unitati, iar in octombrie s-au redus cu 5,5%, la 7.828 unitati, potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), scrie Mediafax.
Incluzand vehiculele comerciale si alte tipuri de autovehicule, inmatricularile din octombrie au totalizat 9.951 masini noi, reprezentand o crestere de 2,5% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Segmentul autovehiculelor de transport marfa a urcat in luna octombrie cu aproape 58%, la 1.192 unitati.

In ceea ce priveste autoturismele second hand, datele DRPCIV arata o scadere cu 48%, la 75.796 unitati, iar in octombrie un declin de aproape 52%, la 9.561 unitati.

Dacia conduce in clasamentul celor mai vandute autoturisme, cu 2.636 unitati inmatriculate in octombrie, cu 11% mai putine fata de aceeasi luna a anului trecut. Marca autohtona este urmata in clasament de Volkswagen si Skoda, cu 874 unitati (+51%) si, respectiv, cu 667 unitati (minus 13%).

In septembrie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, inscrierile de vehicule noi au crescut cu 7%, la 8.995 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri