Producatorul de componete din plastic ELJ Automotive Titu a investit 7 milioane de euro in extinderea capacitatii de productie, proiect pentru care mai sunt prevazute aproximativ 10 milioane euro, si a devenit furnizor al uzinei Ford de la Craiova.

"Zilele acestea sosec noile linii de productie, in care am investit 7 milioane de euro. De asemenea, am trimis spre aprobare un proiect de extindere cofinantat din fonduri europene, care prevede investitii de aproximativ 10 milioane de euro", a declarat directorul comercial al companiei, Ligian Tudoroiu, citat de Mediafax.

ELJ Automotive produce la Titu componente din plastic pentru industria auto si non-auto, iar principalul client este Automobile Dacia, pentru care fabrica sisteme de racire pentru motor si piese de caroserie.

Planul de investitii vizeaza extinderea gamei de produse pentru proiecte si noi clienti intrati in portofoliul producatorului, precum uzina Ford de la Craiova.

"Am devenit furnizori Ford pentru proiectul pe care il dezvolta incepand cu anul viitor, dar si pentru cel din 2013. Pentru uzina de la Craiova vom produce componente pentru habitaclu motor si caroserie", a spus Tudoroiu.

Totodata, compania va extinde gama de produse pentru industria de electocasnice si electrotehnice.

"Avem noi proiecte in desfasurare sau care incep de anul viitor, care vizeaza productia de componente pentru aspiratoare, unelte electrice de mana sau uscatoare de par pentru firme precum Kaercher, Steinel sau Rubitech", a adaugat reprezentantul ELJ Automotive.

Printre clientii companiei se mai numara Siemens, Compa, Valeo si Faurecia.

ELJ Automotive, controlata de fondul de investitii american Broadhurst Investments Limited, are 270 de angajati, iar anul acesta se astepta la o cifrade afaceri de 17 milioane euro, cu 21% mai mult fata de anul trecut.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda