Noul model Hyundai i40 este disponibil din decembrie pe piata romaneasca la un pret de lansare de 22.800 euro cu TVA pentru varianta de motorizare 1,7 litri diesel 136 CP, caroserie sedan si echipare Highway.
Modelul, disponibil in versiunile de caroserie sedan si wagon, este conceput in intregime la centrul de cercetare si dezvoltare Hyundai din Germania.

i40 are un ampatament de 2,77 metri si o capacitate de depozitare de 553 de litri cu bancheta spate ridicata si pana la 1.719 litri cu bancheta spate rabatata.

Noul i40 va fi disponibil cu o gama de trei motorizari Euro5, doua pe benzina si unul diesel in doua versiuni de putere. Puterea motoarelor este intre 115 CP si 177 CP. Modelul este disponibil in ambele variante de transmisie, manuala si automata.

„Luand in calcul vanzarile de motoare diesel, care acopera 80% din totalul acestui segment in Romania, anticipam ca motorul U-II de 1,7 litri diesel 136 CP, va fi cel mai popular motor pe piata locala, atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru clientii de flota. Ne vom concentra eforturile catre comercializarea preponderenta a acestei motorizari”, a precizat Dragos Magdalina, director executiv al Hyundai Auto Romania.

Lista dotarilor de top include sistemul inteligent de parcare si sistemul de mentinere a benzii de rulare, precum si sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth cu recunoastere vocala si navigatie cu camera pentru mersul cu spatele. In ceea ce priveste confortul, i40 va fi disponibil cu frana de parcare electrica, scaune fata ventilate, scaune spate incalzite si rabatabile, sistem automat de dezaburire si volan incalzit.

Caracteristicile de siguranta activa, care sunt oferite in standard in majoritatea tarilor, includ ESP (controlul electronic al stabilitatii), ABS (sistem de franare care previne blocarea rotilor), Hill Start Assist Control (sistem de asistenta la plecarea din panta), VSM (sistem de management al stabilitatii vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistenta la franare) si Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie in cazul franarii de urgenta).

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 11 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare. Fondata in 1967, Hyundai Motor Co. s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri