BMW a inregistrat anul trecut vanzari record, de 1,67 milioane de automobile, in urcare cu 14,2% fata de 2010, si anticipeaza ca va ramane in acest an lider global pe segmentul masinilor premium, datorita cererii solide din China si SUA, transmite Reuters.
Cifrele companiei includ marcile BMW, MINI si Rolls-Royce.

Piata automobilelor premium si de lux trece printr-o perioada de boom, neafectata de incertiudinile financiare si economice care trage in jos toate pietele importante, scrie Mediafax.

Vanzarile Rolls-Royce au crescut anul trecut cu 31%, la 3.538 de unitati, cel mai ridicat nivel din istoria de 107 ani a marcii.

Directorul financiar al BMW, Friedrich Eichiner, a declarat saptamana trecuta ca anticipeaza cresterea pietei automobilelor premium cu 8% in acest an, fata de un avans de numai 4% pentru industria auto in ansamblu.

Volkswagen a anuntat saptamana trecuta ca vanzarile Bentley au crescut anul trecut cu 37%, la 7.003 unitati.

BMW a reusit anul trecut sa urce pe primul loc pe piata automobilelor premium din SUA, depasind Lexusul celor de la Toyota si Mercedes-Benz, Daimler.

Constructorii americani se pregatesc sa combata dominatia marcilor europene si asiatice pe segmentul premium. General Motors pariaza pe Cadillac ATS, model care va fi lansat luni la deschiderea Salonului Auto de la Detroit si are ca obiectiv detronarea BMW Seria 3.

Seria 3 acopera o treime din vanzarile BMW, iar compania va prezenta luna viitoare o noua varianta a modelului, menita sa se bata cu rivalele de la Mercedes-Benz si Audi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri