Producatorul britanic de masini de lux Rolls-Royce, parte a grupului german BMW, a vandut 3.538 de masini anul trecut, un nou record in istoria de 107 ani a constructorului auto, potrivit cotidianului The Guardian.
In 2010, Rolls-Royce a vandut 2.711 de masini, cu 31% mai putine, scrie Mediafax.

Rezultatele au fost sustinute, ca si in cazul altor producatori auto, de apetitul pentru masini de lux al pietelor emergente. In portofoliul Rolls-Royce se regasesc modele precum Phantom, Corniche si Ghost.

"Am avut un an extraordinar. Afacerea merge excelent. Ne dezvoltam reteaua de dealeri, intram pe piete noi, precum cea din America de Sud, ne extindem capacitatile de productie din Goodwood (Marea Britanie, n.r.), pentru a acoperi cererea si avem planuri de a ne dezvolta gama de modele", a spus directorul de brand al Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös.

Vanzarile companiei in regiunea Asia-Pacific au crescut cu 47%, cele din Orientul Mijlociu cu 23%, iar cele din America de Nord cu 17%. China si America de Nord au fost cele mai mari piete pentru Rolls-Royce anul trecut.

Precedentul record de vanzari dateaza din 1978, cand compania a vandut 3.347 masini.

Sursa foto: www.rolls-roycemotorcars.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri