LeasePlan Romania a inregistrat la finalul anului 2011 o cifra de afaceri de 30,982 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de perioada similara a anului 2010, iar pentru anul 2012, compania isi propune sa investeasca 30 milioane euro in achizitia de noi autovehicule.
"Anul trecut, multe companii au constientizat potentialul de reducere a costurilor cu administrarea flotelor auto prin externalizarea serviciului, fapt care s-a reflectat atat in cresterea pietei, cat si in evolutia companiei noastre”, a declarat Bogdan Apahidean (foto), director general LeasePlan. In 2011, valoarea portofoliului companiei a crescut fata de anul anterior cu 57%, ajungand la 57,756 milioane de euro.

La sfarsitul anului 2011, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan era de 6267, in crestere cu 30% fata de 2010. Din totalul de autovehicule aflate in flota LeasePlan, 5704 se afla in sistem full operational leasing, in vreme ce 61 dintre acestea se afla in sistem net operational leasing (pentru care s-a asigurat doar finantarea). Pentru restul de 502 autovehicule se asigura doar serviciile de gestionare a flotei.

“In 2012, ne-am planificat o crestere a flotei de autovehicule cu 20%, pana la un nivel de 7.400 de unitati in administrare. Estimam pastrarea componentei actuale a flotei, care reflecta in mare masura structura pietei auto. Totodata, vom investi 30 milioane euro in achizitia de autoturisme si autovehicule comerciale usoare (de maximum 3,5 t).”, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan.

LeasePlan Romania detine acum un portofoliu de peste 160 de companii din domenii precum: industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industria farmaceutica, etc. OMV Petrom, CEZ Romania, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC Romania, Metro Cash & Carry Romania, Silcotub, IBM Romania sunt doar cateva dintre cele mai importante.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata cu peste 45 de ani in urma, cu activitate in domeniul serviciilor de management de flote si activeaza in 30 de tari, cu peste 6.000 de angajati. Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri