Producatorul american de componente pentru automobile Johnson Controls a inaugurat luni, la Craiova, o fabrica de scaune destinate autovehiculelor Ford, unde vor lucra aproximativ 160 de angajati.

"Romania reprezinta un partener foarte important pentru Johnson Controls, intrucat estimam o dezvoltare rapida a industriei auto in Romania si estimam o crestere de aproximativ 80% a pietei de profil in urmatorii patru ani", a declarat la Craiova vicepresedintele Johnson Controls, Jeff Williams, citat de Mediafax.

Fabrica amplasata pe platforma uzinei Ford Romania a inceput productia de preserie pentru scaune destinate modelului monovolum B-Max.
In prezent, la fabrica sunt angajate 100 de persoane, urmand ca pe parcursul urmatoarelor luni sa fie ocupate inca 60 de posturi.
Reprezentantul Johnson Controls a spus ca noua facilitate isi va corela productia cu cea de automobile de la B-Max, intrucat va furniza scaune doar pentru aceasta uzina.

Compania americana va produce la Craiova scaune care vor echipa toate versiunile B-Max.

In total, Johnson Controls are in Romania noua unitati de productie, luand in calcul si achizitia recenta a celor doua fabrici Spumotim Timisoara.

"Johnson Controls este in permanenta cautare de oportunitati si suntem deschisi la alte eventuale achizitii, intrucat cautam in permanenta sa ne extindem portofoliul", a spus Williams.

In total, compania are in Romania aproximativ 4.500 de angajati.

Subsidiara Johnson Controls Romania a fost infiintata in 2002, cand a deschis o fabrica la Mioveni, urmata de constructia in 2004 a unitatilor de productie de la Pitesti si Ploiesti.

Grupul de firme Johnson Controls a derulat in 2010 afaceri de aproape 35 de miliarde de dolari, avand 154.000 de angajati in peste 1.300 de locatii din 125 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romanii, dispusi sa o ia de la zero in cariera, fortati de tehnologie