Fabricantul de automobile german BMW AG a declarat vinerea trecuta ca si-a redus din numarul de actiuni pe care le detinea la Rolls-Royce Group PLC. Aceasta din urma se ocupa de fabricarea motoarelor. Numarul actiunilor detinute de BMW la aceasta companie s-a redus cu doua treimi ajungand la 3.25%.

Fabricantul de automobile de lux din Munich a detinut 9 % din actiunile fabricantului de motoare londonez. Aceste motoare sunt folosite pentru avioane, elicoptere si barci. Vanzarea actiunilor va genera un profit de 300 de milioane de euro (358.7 milioane de dolari) pentru cel de-al patrulea trimestru al acestui an.

Compania a declarat ca actiunile au fost dizlocate in aceasta saptamana insa nu a fost mentionat noul proprietar. BMW a preluat controlul asupra operatiunilor de fabricatie in 2003 de la Volkswagen AG. In anul 1980, Rolls-Royce PLC si-a vandut afacerea catre Vickers PLC. Opt ani mai tarziu Vickers PLC au vandut la randul lor catre Volkswagen AG.

Actiunile BMW au crescut la 39.76 euro (47.54 dolari) in timpul tranzactiei efectuate la Frankfurt.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri