Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut anul trecut, fata de 2010, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,3%, respectiv cu 4,9%, iar serviciile prestate populatiei au urcat cu 9,9%, a anuntat INS, scrie Mediafax.

Evolutia afacerilor din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost determinata de vanzarile de autovehicule, care au urcat cu 6,3% calculate ca serie bruta si cu 8,8% ajustat.

Scaderi s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-32,6%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-0,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-0,5%), ca serie bruta.

"Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in anul 2011 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,9% mai mare comparativ cu anul 2010, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+11,2%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+10,9%) si de la activitatile de spa(lare, cura(tare si vopsirea textilelor si bla(nurilor (+1,5%).

Scaderi s-au inregistrat la activita(tile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,5%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-0,2%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Cresterea a fost tot de 9,9% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In decembrie 2011, fata de noiembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a avut o scadere de 15,7%, determinata de comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-25,8%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-13,1%), comertul cu autovehicule (-10,7%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si
repararea motocicletelor (-7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2011, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna decembrie 2011 fata de luna precedenta volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 1,1%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-3%) si de la activita(ti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-2,1%). Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+13,2%), la activitatile de spa(lare, cura(tare si vopsirea textilelor si bla(nurilor (+7,6%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,4%).

Calculat ca serie ajustata indicatorul a scazut cu 0,7%.

Fata de decembrie 2010 cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat pe total o scadere cu 7% serie bruta, respectiv de 1,2% ajustat.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a urcat fata de decembrie 2010 cu 9,9% brut si cu 5,4% ajustat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Programul Rabla Moto ar putea demara in acest an