Eleroane. Turbine puternice. Spatii separate intre compartimentul sorferului si cel al pasagerilor. Acestea sunt caracteristicile care fac concept car-urile atat de incantatoare. Prototipurile sunt apreciate de cei impatimiti dupa masini, iar fabricantii auto de straduie sa afiseze la saloanele auto cele mai interesante masini. Modelele concept car cum ar fi Maybach Exelero si Mercedes-Benz bionic car au preluat, ca design, forma unui peste tropical.

1) Aston Martin Rapide

Astron Martin construieste masini sport nu sedan, nu? Asa este, insa nu poti sa-i spui fabricantului de automobile ca modelul in patru usi, Rapide nu este o masina sport. Mai exista fabricanti importanti de automobile care construiesc modele pe care ei le numesc: masini sport. Rapide este un sedan sin punct de vedere tehnic insa designul aduce a masina sport.

2) Chevrolet Camaro

Uitandu-ne la Chevrolet Camaro ne putem da seama ca General Motors a avut si cateva momente bune in ultimile 12 luni. Masina este de fapt versiunea moderna a modelului 1969 Camaro. Noul Chevrolet are un motor V-8 cu 400 CP.

3) Chrysler Imperial

Ca si Chrysler 300, Imperial ar trebui sa aduca sedan-urile din Detroit in vremurile de glorie, atunci cand acestea erau construite pentru a fi spatioase si cu o atitudine sinistra. Desi nu este atat de atractiva, Imperial are mai mult stil decat modelul 300.

4) Dodge Challenger

Dodge Callenger are aceiasi misiune ca si Chevrolet Camoro: sa se ia la tranta cu Mustang. Dodge doreste sa intre in productie cu Challenger, insa acest lucru nu se va putea decat peste trei ani. Trebuie sa ne intrebam daca, atunci cand Challenger si Camaro vor intra pe piata, stilul retro in doua portiere va mai fi la moda.

5) Lamborghini Miura

Lamborghini Miura duce stilul retro la un alt nivel. Acest model reprezinta o replica a predecesorului sau. Acest lucru are sens deoarece modelul anilor 60 si 70 a fost unul dintre cele mai admirate modele. Lamborghini neaga faptul ca doreste sa intre in productie cu noul model.

6) Maybach Exelero

Maybach a creat prototipul Excelero la cererea companiei de anvelope germane, Fulda. Aceasta din urma dorea sa foloseasca vehiculul pentru testarea unui nou set de anvelope. Prototipul avea un scop mult mai precis: sa aduca brand-ului o noua prospetime. Excelero ar trebui sa arate ca Maybach-ul anilor 30. Cu 700 de CP si un motor V12, Excelero a atins viteza de 218 mile/h pe pista Nardo din Italia.

7) Mazda Senku

Mazda Senku a aparut anul trecut la Salonul Auto de la Tokio. Este o masina sport cu patru scaune, ajutat de un motor rotativ.

8) Mercedes-Benz bionic car

Mercedes a construit designul acestei masini dupa un peste tropical numit boxfish. Compania a declarat ca pestele are o forma hidrodinamica si reprezinta idealul aerodinamic. Rezultatul este un model destul de stilat.

9) Nissan GT-R Proto

Sexosul prototip GT-R a furat ochii participantilor de la Salonul Auto de la Tokio. Purtatorul de cuvant Nissan a declarat ca modelul GT-R indica clar directia pe care va merge modelul ce se va lansa in 2007.

10) Volkswagen EcoRacer

Scopul Volkswagen EcoRacer este de a avea o masina sport care face economie de carburant. Volkswagen a afisat modelul EcoRacer la Salonul Auto de la Tokio.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri