Porsche vrea un SUV mai mic decat Cayenne, pe care l-a numit Macan, denumire ce isi are originile in limba indoneziana si inseamna tigru, combinand astfel supletea, puterea, fascinatia si agilitatea.
“Modelul Macan imbina caracteristicile unei masini sport cu beneficiile oferite de catre un SUV. Numele unui nou Porsche trebuie sa se potriveasca marcii, sa aibe o rezonanta placuta in mai multe limbi si dialecte si sa denote asocieri pozitive”, considera Bernhard Maier, membru al Consiliului Executiv pentru Vanzari si Marketing al Porsche AG.

Cea de-a cincea linie de modele, noul Macan, se afla in centrul strategiei pentru 2018, prin care fabricantul de masini sport doreste sa isi largeasca gama de modele.

Noul SUV va incepe sa iasa de pe linia de productie din Leipzig incepand cu 2013, fabrica urmand sa fie marita. Noul complex va avea propria linie de asamblare si vopsitorie.

Investitia de 500 de milioane euro se numara printre cele mai mari facute vreodata in istoria companiei.

Pe termen mediu, vor fi create aproximativ 1.000 de noi locuri de munca.

Pentru modelele Porsche, numele are intotdeauna o corespondenta directa cu trasaturile autoturismelor. Boxster imbina termenii de motor boxer si roadster, Cayenne, devenit sinonim cu precizia, Cayman, agil si sportiv si Panamera care este mai mult decat o masina GT, capabila de a castiga prestigioasa cursa Carrera Panamerica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri