Pentru Mazda, Performance Series inseamna un sedan puternic si versatil cu motor de 2.3 litri turbo-alimentat, 260 CP si injectie directa. Cuplul maxim de 380 Nm la 3000 de rotatii pe minut garanteaza acceleratii puternice la viteze diferite si vei ajunge sigur de la 0 la 100 km/h in doar 6.6 secunde.

Controleaza bestia

Ce altceva poti sa doresti de la o masina cu asemenea performante, decat un sistem de franare la fel de performant. La un moment dat, trebuie sa te si opresti. Si exact asta iti ofera Mazda: un sistem avansat de ABS, asistenta la franarea de urgenta (EBA), DSC si TCS.

Si pentru ca sistemul de distributie a cuplului intre puntea fata si spate este tot timpul la datorie, s-ar putea sa-ti placa serpentinele si derapajele controlate.

Ce-i frumos si noua ne place

Aspectul conteaza. Si asta se vede clar cand privesti o Mazda6 MPS. Caroseria in 4 usi are tot ce-i trebuie ca sa arate ca face parte din performance series. Jantele in 15 spite din aliaj usor de 18, grila fata si spoilerul spate fac din Mazda6 MPS o masina pe cat de performanta, pe atat de frumoasa.

Inauntru e si mai bine

Cand intri in Mazda6, nu mai vrei sa iesi. Panoul de bord accentueaza aspectul sportiv al masinii, iar materialele de calitate - scaunele din piele, schimbatorul de viteze, tapiteria usilor - creeaza un efect unitar.

Merge bine, se aude si mai bine

Exista cateva sunete care se aud la fel de bine ca si motorul de pe Mazda6 MPS. Iar unul dintre aceste sunete este chiar sistemul audio al masinii. Bose. Sistemul Bose vine cu un CD-changer pentru 6 discuri, 7 boxe si un subwoofer, toate realizate special pentru Mazda6 MPS - o masina care performeaza cu stil.

Aschia nu sare departe

De mai bine de 30 de ani numele Mazda este asociat cu succesul in cursele de viteza. Mazda este primul si singurul producator auto japonez care a castigat celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans. Experienta de pe pista de curse este acum inglobata in Mazda6 MPS, primul model european performance series.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.