Fleet Management Services (FMS), unul dintre primii cinci jucatori pe piata de leasing operational si management de flote auto din Romania, estimeaza anul acesta o crestere de 20% a cifrei de afaceri, la 3,6 milioane euro, prin marirea flotei de masini cu peste 25%, la 3.000 de vehicule.
La finalul anului 2011 cota de piata a companiei a fost de 6%, iar anul acesta tinteste o cota de piata de 7%.

Compania se asteapta in 2012 si la o crestere de peste 25% a flotei administrate, care este in prezent de 2.400 de masini. Din totalul masinilor aflate in administrare 20% sunt vehicule comerciale usoare, iar 80% sunt autoturisme. Majoritatea masinilor sunt marca Skoda, Dacia, Renault, Ford, Opel, Volkswagen, Peugeot, Mercedes.

Cel mare client este grupul farmaceutic A&D Pharma, cu o flota de circa 700 de masini, care are trei linii principale de business: retail (Sensiblu), distributie (Mediplus) si marketing (A&D Pharma Marketing&Sales). Anul trecut, numarul clientilor FMS a crescut de la 67 la 83.

FMS a finalizat anul 2011 cu afaceri de 3 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent, si un profit operational de peste 500.000 euro, cu 40% mai mare fata de cel realizat in 2010.

“In 2011 am crescut cifra de afaceri si profitabilitatea. In 2012 ne vom concentra pe imbunatatirea comunicarii cu clientii si ne propunem sa devenim mai competitivi din punct de vedere al ofertei de leasing operational, decizie fireasca dealtfel daca tinem cont de ritmul in care creste aceasta piata”, a declarat Daniel Ivan, director executiv al FMS.

Piata de leasing operational a urcat anul trecut cu 17% fata de anul anterior, atingand 37.397 de masini in administrare, iar anul acesta ar putea creste cu 15-20%, pana la 43.000 de unitati, potrivit managerului.

Fleet Management Services este printre primii prestatori de servicii de inchirieri auto pe termen lung si administrare de flote auto din Romania avand peste 400 de parteneri in toata tara.

Compania activa pe piata locala din anul 2005 are 32 de angajati.

Cu peste 10.000 de vehicule administrate pana in prezent, FMS opereaza in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov si Cluj-Napoca.

Fleet Management Services este parte a grupului Gemisa Investments.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri