TCE Holding, unul din cele mai importante grupuri specializate in servicii de curierat de pe piata autohtona, a incheiat anul 2011 in crestere cu 10 procente, la 21 milioane euro.
“Motoarele de crestere au fost businessul international, posta, Servcom-ul – serviciul care se ocupa de merchendaising si de preluarea marfii la mass-market sau TCE Logiplus, serviciul de werehousing” a declarat Sorin Sofian, CEO TCE Holding.

Efectul pozitiv al crizei a fost si inca va fi pentru o buna perioada de timp accelerarea externalizarii unor servicii printre care se numara si cele logistice si de transport.

“Externalizarea este rezultatul eforturilor manageriale de a limita costurile, dar, in acelasi timp, de a pastra competivitatea companiilor. Pe acest fond piata de logistica si transporturi a reusit o crestere usoara in 2011, insa externalizrea in Romania este inca departe de nivelurile pe care le intalnim in Europa de Vest sau peste Ocean”, sustine Sofian.

“Din analizele noastre privind piata autohtona stim ca nivelul maxim al externalizarii serviciilor de transport si logistica este de aproximativ 30 de procente. In timp ce in Europa de Vest depaseste 70 de procente, iar in Statele Unite acesta trece de 90 de procente”, a completat CEO-ul TCE Holding.

Planuri pentru 2012
In 2012, TCE Holding prin serviciile sale de curierat clasic sau same day – cu livrare in 2-4 ore – se concentreaza pe largirea bazei de clienti din zona online care promite cresteri semnificative.

Pentru acest an, grupul de curierat isi largeste domeniul de activitate cu un business conex de arhivare si distrugere securizate de documente.

“Intram cu aceasta noua directie de business pe o piata bine reglementata la nivel european si, partial, si in Romania. Piata este relativ vasta, este vorba spre exemplu de sistemul bancar sau de furnizorii de tichete de masa; o piata a carei valoare poate ajunge la aproximativ 18 milioane de euro, doar pe distrugere securizata”, declara Sorin Sofian.

In acest an holdingul opereaza cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucuresti si Brasov, si cate un minihub in Bacau si Cluj. La finele anului trecut pentru TCE Holding lucreaza aproximativ 1.100 angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri