Producatorul de masini de lux Audi a avut anul trecut un profit operational record, de 5,3 miliarde de euro, ca urmare a cererii puternice din China, iar rezultatul reprezinta aproape jumatate din castigul operational al grupului german Volkswagen, care detine compania.

Audi a vandut peste 1,3 milioane de vehicule in 2011, cu 19% mai mult fata de anul anterior, si a depasit astfel rivalul Mercedes-Benz, potrivit Financial Times, preluat de Mediafax. Veniturile au avansat cu 24%, la 44,1 milioane de euro.

Constructorul auto se asteapta ca profitul din acest an sa se mentina la nivelul ridicat inregistrat anul trecut.

Profitul net a urcat cu 70%, la 4,4 miliarde de euro.

Grupurile auto din Europa sunt afectate de declinul cererii pe piata europeana si de capacitatea prea ridicata de productie, in timp ce constructorii de masini de lux din Germania continua sa beneficieze de cererea uriasa de pe pietele emergente si vanzarile solide in tari cu economie dezvoltata, precum Germania si SUA.

"Anul 2011 a fost cel mai bun din istoria companiei", a declarat directorul Audi, Rupert Stadler.

Volkswagen a anuntat, in ianuarie, ca profitul operational a urcat la 11,3 miliarde de euro. Rezultatul Audi reprezinta aproape jumatate din totalul grupului, in pofida faptului ca vanzarile in functie de unitati ale Audi reprezinta mai putin de 15% din cele ale grupului.

Sursa imagine: Compania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Producătorul Corona, profit cu 10% mai mic din cauza coronavirusului
Setari Cookie-uri