Grupul francez Gefco, operator de transport de autovehicule si de logistica auto, al doilea mare jucator pe piata din Romania dupa compania Schenker, va oferi servicii complete General Motors (GM) in Europa si Rusia, ca parte a unui contract semnat recent intre GM si PSA Peugeot Citroen, a anuntat la Sofia Christophe De Korver, managing director al Gefco Romania.
In Romania, sunt 20 de jucatori importanti pe piata de transport si logistica. Anul trecut, trei companii noi au intrat pe piata din Romania, Ekol (preluand Omega), Pall-Ex si FedEx.

Cel mai mare operator in Romania este Schenker cu 14% din piata (afaceri de 62,2 mil. euro in 2010), fiind urmat de Gefco Romania cu 8% (afaceri de 33,7 mil. euro in 2010), DHL Logistics cu 7% (31,4 mil in 2010), Kuehne+Nagel (27,7 mil. euro in 2010) si Express-Interfracht cu cate 6% (25,5 mil. euro in 2010).

Pe langa GM, la expansiunea Gefco va contribui si Renault, pentru care va incepe din martie sa transporte masini din Maroc, Spania si Franta, cu vaporul pana in portul Constanta, de unde le va livra in Bulgaria si Romania.

Anul acesta, Gefco a reinnoit contractul cu Dacia, ce prevede distributia de autoturisme la Parma, in Italia. Pentru transportul automobilelor, Dacia lucreaza cu mai multe companii, insa contractul cel mai mare il are cu Gefco. Cele doua firme colaboreaza din anul 2008.

Transportul vehiculelor Dacia se face cu camionul in Romania, Turcia, Europa Centrala si de Est (550 camioane / saptamana), cu trenul in Europa de Vest (13 trenuri / saptamana) si multimodal (tren-vapor) in Europa de Vest, Orientul Mijlociu, Tarile Golfului si Africa.

Contracte noi au mai fost incheiate si cu Vanpro, Takata, Arctic, Electrolux, Vimetco (export cu vaporul in SUA - Baltimore, Orlando, LA, New York, Houston).

Cifra de afaceri a Gefco Romania, companie care are 94 de angajati, a crescut anul trecut cu 32%, la 43,3 milioane de euro.

Prin intermediul celor sase domenii de expertiza, Logistica, Gefboxsystem, Overseas, Overland, distributie de vehicule si reprezentanta pentru vami si Taxa pe Valoare Adaugata, Gefco propune solutii globale pentru toate cerintele logisticii industriale.

Grupul francez Gefco, filiala a grupului auto PSA Peugeot Citroën, a intrat pe piata din Romania in 2005 si opereaza doua depozite logistice, la Arad si Bucuresti, si 3 platforme destinate activitatii logistice auto, la Curtici, Mioveni si Bucuresti.

Gefco este prezent in 150 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica, cu o cifra de afaceri de 3,4 miliarde euro in 2010. Grupul numara 400 de locatii in intreaga lume si are peste 9.400 de angajati.

Printre clientii companiei sunt firmele Delphi, Peugeot, Citroen, Puma, Nike, Adidas, Ipso, Carrefour, Arctic, Unilever, Citroen, Renault, Ikea, Electrolux si Philips.

Anul trecut, Gefco a intrat si pe piata din Bulgaria pentru a analiza potentialul. Compania considera ca Bulgaria poate fi din punct de vedere logistic foarte importanta pentru a lega Europa de Vest de Turcia si Orientul Mijlociu. Biroul din Bulgaria, deschis in urma cu 3 luni, are 14 angajati si va ajunge la 23 anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri