Salonul auto de la Geneva va fi dominat de problema supracapacitatii de productie si presiunile asupra preturilor din Europa, dar si de aliantele dintre constructori, precum cea dintre General Motors si PSA Peugeot Citroen.
Cele circa 700 de marci care vor fi prezente la salon, inclusiv Ferrari, Porsche si Bugatti, ar putea atrage in decurs de zece zile aproximativ 700.000 de vizitatori, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Evenimentul de la Geneva, al doilea salon auto din acest an dupa cel de la Detroit, care a avut loc in ianuarie, va fi marcat de mediul macroeconomic dificil si supracapacitatea din sector.

Fondul Monetar International a revizuit in scadere la 3,3% estimarea de crestere a economiei mondiale, in timp ce zona euro, afectata de criza datoriilor suverane, risca sa intre in recesiune.

"O incetinire accentuata a economiei sau persistenta unor vanzari auto scazute in Europa risca sa provoace alte reactii draconice din partea anumitor producatori auto, precum fuziuni si restructurari, inclusiv inchideri de fabrici", a avertizat Fitch.

Potrivit agentiei de evaluare financiara, sectorul auto se confrunta cu supracapacitate de productie, concurenta acerba si presiuni asupra preturilor, la care se adauga increderea redusa a consumatorilor.

Situatia variaza la nivel mondial, iar Standard&Poor's anticipeaza ca vanzarile de masini si vehicule utilitare vor creste in acest an cu 7,7% la nivel global.

In Asia este anticipat cel mai mare avans al vanzarilor auto, de 10,9%, urmat de cel din America de Nord, de 10,6%. In Europa de Vest, S&P prognozeaza un declin de 0,4% al livrarilor.

In pofida dificultatilor, la salonul auto de la Geneva urmeaza sa aiba loc 130 de premiere europene si mondiale.

Intre noutati se vor afla noile Porsche Boxter, Ferrari F620, Peugeot 208, Opel Mokka si Mercedes Clasa A. De asemenea, Dacia va lansa modelul Lodgy, iar Ford B-Max.

foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri