Mercedes-Benz scrie istoria "motorsport"-ului cu Clasa SL. Acest lucru se intampla inca din anul 1954, datorita legendarului automobil Gullwing. Cu toate acestea modelul nu a fost niciodata atat de dinamic ca acum.

Trairea senzatiei Clasei SL incepe odata cu motorul V6 care echipeaza modelul SL 350. Datorita structurii usoare, a unui arbore de transmisie intermediar si al unei tehnici moderne cu 4 supape, prevazuta cu patru arbori cu came, etalarea puterii si caracterul silentios impun noi standarde. Puterea se ridica la 200kW (272 CP), iar cuplul maxim de 350 Nm este atins la turatii cuprinse intre 2400 si 5000 rot/min. in cazul accelerarii de la 0 la 100 km/h, este necesar un interval de 6,6 secunde.

Transmiterea optima a puterii este asigurata pentru modelele Mercedes-Benz SL 350 si SL 500 de transmisia automata 7G-TRONIC , disponibila ca dotare standard, care poate fi comandata si manual prin intermediul tastelor de selectare de pe volan. sapte trepte de viteza pentru deplasarea inainte garanteaza in permanenta un cuplu motor optim, iar datorita cuplarii multiple se poate sari automat, daca este necesar, peste trepte de viteza.

Noua generatie a Clasei SL este echipata standard cu generatia a doua a sistemului de control activ al suspensiilor Active Body Control ABC (optional pentru SL 350). Noul sistem sofisticat, care proceseaza datele primite de la zece senzori, reduce tangajul si ruliul.

Mercedes-Benz Clasa SL este sinonimul sportivitatii de mai mult de o jumatate de secol. Acum are un design mai elegant ca niciodata. Privita din fata Noua Generatie Clasa SL este o aparitie impunatoare. Iar noile jante din aluminiu ii confera Clasei SL o imagine sportiva si eleganta atunci cand este admirata din lateral. Cu noile stopuri, Clasa SL atrage priviri admirative si atunci cand este privita din spate.

in habitaclul Clasei SL sunteti inconjurat, in functie de motorizare si dorinta, de elemente decorative exclusive din lemn, aluminiu sau chiar carbon veritabil, precum si de tapiterii noi din piele (optionale pentru modelul SL 350) - disponibile in patru noi variante de culori (dintr-un total de cinci). Elementul inovator este reprezentat de acoperirea panoului de instrumente cu piele, ce prezinta cusaturi decorative rafinate.

in Mercedes-Benz Clasa SL, conducerea extrem de confortabila se datoreaza scaunelor integrate cu suport lateral. Acestea sunt depasite numai de scaunele confort, disponibile optional, care prezinta perforatii extrem de fine si sunt dotate cu un sistem de ventilatie activa pentru racire rapida, precum si cu sistem de incalzire. Pentru o sustinere sporita la viraje, este disponibil optional spatarul multicontur, care se adapteaza corpului prin intermediul pernelor de aer.

Mercedes-Benz Clasa SL - o forma sublima: design-ul noii generatii este o combinatie perfecta intre formele moderne si valorile clasice Mercedes-Benz. Multi fani ai masinilor sport viseaza sa stea intr-un Mercedes-Benz Clasa SL. Numai o privire si o sa va dati seama repede de ce.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai rapide 5 modele Mercedes-Benz la timpul lor