Inmatricularile de autoturisme noi si second-hand au crescut in februarie cu peste 25% fiecare, la 4.100 masini noi si 11.490 de unitati rulate, reiese din datele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV).
In primele doua luni ale anului, romanii au inregistrat peste 9.000 de autoturisme noi, in crestere cu 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut si 23.000 de masini la mana a doua, in scadere cu 12% comparativ cu ianuarie-februarie 2011.

Cele mai vandute masini noi in primele doua luni au fost Dacia cu 2.190 de unitati, Volkswagen cu 1.100 de autoturisme, Skoda cu 900 de unitati si Ford cu 770 unitati.

Pe piata second-hand preferintele in primele doua luni au fost Volkswagen cu 5.200 unitati, Opel cu 4.800 unitati, Ford cu aproape 3.000 de masini si Audi cu 1.400 de unitati.

Masinile de lux au avut cautare doar pe second-hand, au fost inmatriculate in primele doua luni 4 autoturisme Bentley, un Maserati, un Ferrari si un Rolls Royce.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri