Maserati a inceput anul 2006 accelerand ritmul deja sustinut al cresterii vanzarilor pe plan international si prefigurand un nou succes al marcii in 2006. Rezultatele acestor doua luni sunt o continuare fireasca a anului 2005, care s-a incheiat cu un total de 5659 de autoturisme vandute, de zece ori mai mult decat in 1998, anul in care Tridentul incepea o noua etapa a istoriei sale: inaugurarea unei linii de montaj ultraperformante, sub conducerea Ferrari.

Urmatorul automobil care va fi promovat pe pietele internationale este versiunea Spyder a modelului Maserati GranSport. Lansata oficial la salonul de la Frankfurt din 2005, versiunea Spyder este cu 10 mm mai joasa decat GranSport Coup - modelul de baza, si este echipata cu un motor V8 cu cilindree de 4.2 litri si putere de 400 de cai. Bolidul atinge o viteza maxima de 285 km/h, calitate ce o situeaza in topul decapotabilelor din intreaga lume.

Intre 2 si 12 martie, marca Maserati este prezenta la Salonul Auto de la Geneva cu o serie de noutati printre care, in avanpremiera mondiala, noul GranSport MC Victory, o serie limitata ce evoca rasunatorul succes al lui MC12 la Campionatul FIA GT 2005. Gama este completata de berlina eleganta Quattroporte, cu versiunile sale Sport GT si Executive GT, dar si de GranSport Spyder si de sportivul Coup Cambiocorsa.

Maserati se comercializeaza in prezent in 57 de tari, cu 40 mai multe decat in 1998. in Europa, Italia este de departe tara cu cei mai multi posesori de Maserati, urmata indeaproape de Germania, Marea Britanie, Elvetia si Franta. Romania s-a inscris in acest club select in anul 2002, cand AutoItalia Group a devenit unicul importator autorizat al marcii italiene.

In Romania, va fi disponibil in 2006 un exemplar Maserati GranSport Spyder de culoare rosie.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri