De-a lungul timpului, fabricantii de automobile au fost criticati ca au relizat masini care sunt consumatoare de carburant. In timp ce pretul carburantului creste simtitor, unele modele reusesc sa consume cu 50/% mai putin decat consumau cu ceva timp in urma. Studiul a fost realizat de Consumer Reports.

Soferii care sunt atenti la consumul de carburant, aceia care stau efectiv si verifica zilnic acest consum au observat ca cifrele sunt exact cele prezentate de Agentia de Protectie a Mediului. Studiul nostru, bazat pe teste reale in toata lumea arata problemele de consum de carburant la multe marci si modele. Au fost studiate indeaproape 303 masini in decursul a 6 ani (2000 2006).

Cele mai importante aspecte ale studiului:

Probleme de consum au fost gasite la 90% din masinile care au intrat in acest test.

Cea mai mare discrepanta dintre consumul scris pe foaie si cel real s-a gasit la consumul urban. Unele masini consumau cu 15% mai mult decat era inscris pe talon.

Fabricantii de automobile testeaza prototipuri care scot un consum mult mai bun decat insasi modelul.

Vehicule eficiente din punct de vedere al consumului:
Este bine sa cautati un vehicul care are un consum eficient pentru clasa in care se afla. Vehiculele de mai jos au primit note bune dar si note proaste in ceea ce priveste consumul de carburant.

Masini mici:
Consum mic:

Transmisie manuala
1. Honda Insight
2. Toyota Echo
3. Toyota Scion xB
4. Toyota Scion Xa

Transmisie automata:
1. Toyota Prius
2. Honda Civic Hybrida
3. Toyota Scion Xa
4. Toyota Scion Xb

Consum mare:
Transmisie automata:

1. Subaru Impresa 2.5 RS
2. Chevrolet Cobalt LS

Sedan de familie:
Consum mic:

1. Toyota Prius
2. Volkswagen Passat GLS TDI
3. Honda Accord Hybrida
Consum mare:
1. Subaru Legacy GT
2. Hyundai XG350

Sedan de marime mare:
Consum mic:

1. Toyota Ayalon
2. Mercury Montego FWD
3. Ford Five Hundred

Consum mare:
Mercury Grand Marquis LSE
Chrysler 300C
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri