Producatorul de automobile sud-coreean Hyundai a anuntat ca va construi o fabrica de dimensiuni mari pe teritoriul Cehiei. In noua fabrica Hyundai vor fi produse 300.000 de automobila anual, valoarea investitiei ridicandu-se la un miliarde de euro. Aceasta locatie ne va oferi o pozitionare geografica ideala pentru operatiunile noastre din Europa, a declarat, citat de BBCNews, Kim In-seo, vicepresedintele Hyundai.

Producatorul asiatic a ales Cehia in urma scutirii de la plata taxelor oferita de guvernul ceh, valoarea acestor scutiri ridicandu-se la 200 de milioane de euro. In schimb, Hyundai a ales sa construiasca fabrica intr-o zona din Cehia unde nivelul somajului este ridicat, in noua fabrica urmand sa fie angajati aproximativ 3.000 de persoane.

Analistii estimeaza ca aceasta afacere va creste economia ceha cu 1,3 procente pe an. Sectorul producerii de automobile, unul din cele mai puternice din Europa, a dus anul trecut la o crestere economica de 6%, dupa ce concernul format din Toyota, Peugeot si Citroen a construit o fabrica la Kolin, in estul Cehiei, unde au fost angajati 3.000 de muncitori.

Autoritatile cehe s-au aratat incantate de noua investitie, ministrul ceh al Industriei declarand ca in total vor fi creata 9.000 de slujbe indirecte. Contractul dintre partea ceha si cea sud-coreeana va fi semnat in luna mai, productia fiind programata sa inceapa in octombrie 2008. Hyundai va deveni astfel al treilea producator de automobile strain care isi deshide in Cehia unitati de productie, dupa Volkswagen, care a achizitionat producatorul autohton Skoda si dupa Toyota-Peugeot-Citroen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri