”Toyota a vandut 87.596 unitati din acest model anul trecut”, delara un analist al pietei auto din Regatele Unite. Vanzarile de masini mici si mijlocii in Europa vor creste la 1.095.625 pana in 2010. Anul trecut acestea au atins 743.216 unitati.

Ford va dezvalui un concept SUVla Salonul Auto de la Paris in luna septembrie. Acest concept va fi construit la fabrica din Saarlouis, Germania. Sarlouis este prima fabrica care a construit un model Ford. Ford vinde modelul Maverick SUV in Europa. Versiunea pentru Statele Unite nu ofera modelul diesel. Ford a vandut 670 unitati din acest model in luna ianuarie.

Volkswagen va construi un SUV la Wolfsburg si il va scoate pe piata in 2008. Opel, Renault si PSA planuiesc sa importe din Asia modelele SUV. Modelul Antara de la Opel va fi construit in Coreea de GM Daewoo, un subsidiat la parintelui Opel, General Motors. Aacest model va intra pe piata in toamna.

Incepand cu anul care urmeaza, Renault va importa modelul Nissan X-Trail constuit de subsidiarul corean, Samsung. De asemenea, anul ce va urma Peugeot si Citroen vor primi SUV-uri bazate pe Mitsubishi Outlander.