Passat a castigat unul dintre cele mai prestigioase si mai importante sondaje de opinie din Europa, la care au luat parte peste 40 milioane de cititori din 24 de tari in care grupul AutoBild editeaza reviste. Runda finala de voturi s-a concentrat pe 13 modele, iar juriul format din 40 de persoane - editori, experti in tehnologie si motorsport - au plasat modelul Passat pe primul loc, in fata masinilor rivale.

Trofeul Auto 1, care cantareste 5 kg, le-a fost inmanat dr. Wolfgang Bernhard, presedinte al Consiliului Director al marcii Volkswagen, si dr. Bernd Pischetsrieder, presedinte al Consiliului de Administratie Volkswagen AG, intr-o ceremonie care a avut loc la Geneva, in cadrul salonului auto. "Premiul Auto 1 este punctul culminant al unei serii de succese", a spus dr. Bernhard, multumind cititorilor si juriului.
El a atras atentia asupra diversitatii de premii obtinute de modelul Passat in ultimul timp, adaugand ca acestea sunt o dovada a "conceptului remarcabil" al masinii.

In continuare, dr. Bernhard a mai afirmat: "Faima si onorurile sunt o baza extrem de solida, dar satisfactia clientilor si continuitatea succeselor comerciale sunt criteriile prin care dorim sa fim judecati".
In urma cu un deceniu, mai exact in 1997, Passat - aflat atunci la a cincea generatie - a castigat Premiul Auto 1 pentru prima data. De la lansarea pe piata in martie 2005 (versiunea Variant: august 2005), noul Passat s-a plasat categoric in fruntea segmentului limuzinelor medii si nu a pierdut timp in a continua seria de succese a predecesorului. Spre exemplu, Volkswagen Passat a cucerit "Gelber Engel" (Ingerul Galben) - acordat de Automobil Clubul German, ADAC - si "Goldene Lenkrad" (Volanul de Aur), distinctie din partea ziarului Bild am Sonntag. De asemenea, Passat a fost votata "Masina Anului" in mai multe tari din Europa.

Statisticile privind luna ianuarie 2006 - date oferite de KBA (Biroul federal german al vehiculelor motorizate si al soferilor) - arata ca modelul Passat a inregistrat 10.264 masini noi inmatriculate si o cota de piata de 26,1 procente. Datele pentru anul 2005 sunt graitoare: 98.136 inmatriculari noi si o cota de 17,3%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
VW lanseaza in Romania un model care poate fi deschis din telefon
Setari Cookie-uri