Trofeul Auto 1, care cantareste 5 kg, le-a fost inmanat dr. Wolfgang Bernhard, presedinte al Consiliului Director al marcii Volkswagen, si dr. Bernd Pischetsrieder, presedinte al Consiliului de Administratie Volkswagen AG, intr-o ceremonie care a avut loc la Geneva, in cadrul salonului auto. "Premiul Auto 1 este punctul culminant al unei serii de succese", a spus dr. Bernhard, multumind cititorilor si juriului.
El a atras atentia asupra diversitatii de premii obtinute de modelul Passat in ultimul timp, adaugand ca acestea sunt o dovada a "conceptului remarcabil" al masinii.

In continuare, dr. Bernhard a mai afirmat: "Faima si onorurile sunt o baza extrem de solida, dar satisfactia clientilor si continuitatea succeselor comerciale sunt criteriile prin care dorim sa fim judecati".
In urma cu un deceniu, mai exact in 1997, Passat - aflat atunci la a cincea generatie - a castigat Premiul Auto 1 pentru prima data. De la lansarea pe piata in martie 2005 (versiunea Variant: august 2005), noul Passat s-a plasat categoric in fruntea segmentului limuzinelor medii si nu a pierdut timp in a continua seria de succese a predecesorului. Spre exemplu, Volkswagen Passat a cucerit "Gelber Engel" (Ingerul Galben) - acordat de Automobil Clubul German, ADAC - si "Goldene Lenkrad" (Volanul de Aur), distinctie din partea ziarului Bild am Sonntag. De asemenea, Passat a fost votata "Masina Anului" in mai multe tari din Europa.

Statisticile privind luna ianuarie 2006 - date oferite de KBA (Biroul federal german al vehiculelor motorizate si al soferilor) - arata ca modelul Passat a inregistrat 10.264 masini noi inmatriculate si o cota de piata de 26,1 procente. Datele pentru anul 2005 sunt graitoare: 98.136 inmatriculari noi si o cota de 17,3%.