Honda a anuntat ca noul model Civic pentru piata europeana a castigat al 51-lea premiu red dot: best of the best pentru cea mai mare calitate a designului. Este pentru a doua oara cand Honda castiga acest prestigios premiu, prima data el fiind adjudecat de S2000 n 2001. Ceremonia de premiere va avea loc pe 26 iunie.

Premiul de design red dot face parte din una dintre cele mai mari competitii din lume, organizate anual de Design Zentrum Nordrhein Westfalen, Germania. Un juriu international selecteaza produsele care prezinta o exceptionala calitate a designului n 11 categorii ce nu sunt legate de designul unei masini ci de designul unui produs n general.

Noua Honda Civic a castigat premiul red dot: best of the best la categoria Transporturi. Juriul a apreciat ca designul masinii marcheaza o revolutie si a punctat elementele inovatoare precum si calitatea nalta a conceptului de design.

Anul acesta au fost acceptate in competitie 2.068 de propuneri din 41 de tari, iar premiul "red dot: best of the best" pentru cea mai mare calitate a deisgnului a fost oferit unui numar de numai 36 de produse. Alte 485 de produse au primit eticheta de design red dot.

Noul Civic va fi expus n cadrul expozitiei din muzeul Design Zentrum Nordrhein Westfalen pentru mai mult de un an de zile. Muzeul gazduieste una dintre cele mai mari expozitii de design contemporan din lume, cu peste 1.000 de produse expuse pe o suprafata de peste 4.000 metri patrati. Mai mult decat atat, Honda Civic va aparea in anuarul centrului german, considerat o opera standard n domeniul designului si care prezinta trendurile actuale din industrie.

Istoria acestei competitii ncepe n 1955, cand un design de produs international deosebit a fost marcat cu un punct; numele actual de red dot (punctul rosu) a fost adoptat n 1992, iar competitia are structura actuala ncepand din anul 2000.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Setari Cookie-uri