A devenit un obicei ca Mazda RX8 sa castige titlul de Cel Mai Bun Coupe in topul stabilit de revista britanica What Car? Aceasta performanta a fost realizata a treia oara consecutiv.

Mazda RX8, desi lansata in 2003 este unica in clasa coupe-urilor, redefinind conceptul de coupe prin cele doua calitati unice: motorul rotativ si design-ul revolutionar ce o transforma intr-o masina de zi cu zi cu patru locuri si patru usi.

"RX8 a castigat a treia oara titlul Best Coupe, lucru care nu surprinde pe nimeni care a condus o Mazda RX8. Nu numai ca indeplineste toate criteriile pentru cel mai bun coupe, le face knock-out si, in plus, aduce cateva imbunatatiri uimitoare" a declarat David Motton - editor What Car?

La decernarea premiului, Philip Waring - Managing Director Mazda, a explicat: "Mazda RX8 a schimbat conceptul de coupe, este o adevarata incantare "pe roti" de zi cu zi si sparge tiparele printre masinile sport, usile se deschid generos usurand accesul atat copiilor cat si adultilor, lucru neintalnit la coupe-urile clasice".

What Car? concluzioneaza: "In primul rand Mazda RX8 este un coupe pentru soferii ambitiosi, dornici. Este cel mai reusit exemplar al unei specii ce pare a fi pe cale de disparitie, de cand cu recenta inflatie a modelelor de tip coupe cabrio. Fie si pentru simplul fapt ca exista, adevaratii fani ai coupe-ului ar trebui sa fie recunoscatori".

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Test cu noul SUV CX-5 si cel mai puternic motor Mazda - 2,5 litri
Setari Cookie-uri