Pentru a-i asigura viitorul, fabricantul italian de autoturisme Bertone este pregatit sa investeasca 150 milioane europentru a aconstrui modelul coupe cabriolet Lancia. Un purtator de cuvant Fiat a confirmat faptul ca o filiala subsidiara Lancia este inclusa in proiect.

Bertone are nevoie sa munceasca. Singurul contract pe care acesta il are est de 2000 de unitati pentru editia speciala Mini Cooper S. Aceasta productie va incepe in luna iulie.

Anul trecut, in luna septembrie dealerilor Lancia le-a fost promis un model special care va intra pe linia de productie in 2007. Noua masina s-a considerat a fi o noua varianta a conceptului Fulvia. Acest concept a fost dezvaluit in 2003 la Salonul Auto de la Frankfurt.

Coupe-ul s-a bazat pe platforma Fiat scoasa din folosinta primavara trecuta. Bertone negociaza de doi ani contruirea noului coupe-cabriolet cu acoperis retractabil pentru marca Fiat. Masina trebuia sa se axeze pe modelul Fiat Grande Punto. Fiat nu crede ca va scoate profit cu acesta masina insa este convinsa ca versiunea Lancia ar putea aduce bani.

Bertone ar avea nevioe de 20 pana la 22 de luni pentru a incepe productia noului model, in urma aprobarii date de cei de la Fiat. Volumul planificat este de 20.000 de unitati pe an.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Sfaturi pentru antreprenorii care vor sa intre in industria Fintech
Setari Cookie-uri