Noul Audi Q7 dovedeste ca este un produs care va fi vandut foarte bine. Chiar daca a fost lansat abia la inceputul lunii martie a acestui an, peste 16.000 de clienți au facut deja comenzi ferme pentru noua creație de la Ingolstadt. Q7 va fi lansat pe principalele piețe europene la finalul lunii martie, dupa care vor urma SUA si China in iunie, iar pe alte piețe importante in cea de-a doua jumatate a acestui an.

"Liniile de productie sunt ocupate", a declarat Dr. Jochem Heizmann, membru al Consiliului Director Audi, responsabil pentru producție. Obiectivul este de a creste producția de la 200 de unitati pe zi, in prezent, la 300 de masini, la inceputul verii. Heizmann: "Vom depune toate eforturile pentru a satisface cerintele clientilor nostri. Masurile organizationale deja introduse - lucrul pe perioada sarbatorilor sau in trei schimburi - ne vor permite sa ne atingem telul propus". In viitor, nivelul productiei anuale va varia intre 50.000 si 70.000 vehicule.

Construit la Bratislava, sub controlul Audi, Q7 - SUV (Sports Utility Vehicle) din generatia a treia - stabileste noi standarde la capitolele design, performanțe, confort, lux si siguranta. Producția noului Audi Q7 este o veritabila afacere complexa.

Intrucat asamblarea finala a modelului din segmentul SUV are loc la fabrica ultramoderna din capitala Slovaciei, uzinele Audi din Germania - Ingolstadt si Neckarsulm - furnizeaza toate elementele de baza ale caroseriei, precum si un mare numar de componente. Grupurile motoare pentru Q7 sunt fabricate la locația Audi din Ungaria, Györ. Aproape 3.000 de muncitori sunt implicati in productia modelului Q7 la fabrica din Slovacia. Investitia totala facuta in facilitațile de producție a vehiculului se ridica la cateva sute de milioane euro.