Candva, una din revistele de top i-a numit \"Creierul si seful\" - un titlu care nu a fost pe placul lui Christian si al lui Hans-Jrgen Abt. \"Care e Creierul si cine e seful?\", au intrebat ei imediat. in calitate de directori generali, cei doi bavarezi conduc impreuna Abt Sportsline GmbH, companie cu sediul la Kempten si vazuta ca cea mai importanta firma de tuning pentru automobilele produse de Volkswagen Group.
Pasiunea lor isi trage seva din motorsport, iar originea este legata de marca Audi: Christian este unul din pilotii de uzina ai constructorului din Ingolstadt, care anul acesta va concura pentru Audi Sport Team Phoenix, in timp ce fratele sau, Hans-Jrgen Abt, este director al gruparii de curse ce poarta numele familiei, iar in 2006 va inscrie patru masini oficiale Audi A4 DTM in cea mai populara competitie de turisme din Europa.

In cadrul familiei Abt, atributiile sunt foarte bine delimitate. In varsta de 38 de ani, Christian are ca misiune sa ruleze pe circuitele pe care se disputa etapele din Deutsche Tourenwagen Masters, in timp ce Hans-Jrgen, mai mare cu cinci ani, se afla in postul de comanda, alaturi de directorul Audi Motorsport, Dr Wolfgang Ullrich.

De exact un deceniu, Team Abt Sportsline este implicata in cursele de turisme alaturi de marca Audi. Cele mai importante realizari au fost titlurile cucerite in Campionatul de Superturisme ale Germaniei, prin Christian Abt in 1999 si in DTM, prin Laurent Aiello (2002) si prin Mattias Ekstrom (2004).

Gratie figurilor asemanatoare si a entuziasmului personal - specific oamenilor din regiunea Allgau -, Christian si Hans-Jrgen pot fi considerati gemeni atunci cand cineva ii vede pentru prima data. Nu de putine ori s-a intamplat ca fanii sa-i confunde. Cu incepere din 9 aprilie, atunci cand are loc prima cursa din noua stagiune DTM, confuzia va fi inlaturata. In timp ce Christian va intra in cockpit-ul bolidului Audi A4 DTM. fratele sau va sta la postul de comanda de pe linia standurilor, cu rasuflarea intretaiata. Emotiile sunt firesti.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.