CNADNR a primit o singura oferta, de la consortiul romanesc Ager Business Tech-Operational Autoleasing, pentru inchirierea prin leasing operational a 256 de autoutilitare necesare intretinerii drumurilor, contractul fiind estimat la 48,03 milioane de lei, fara TVA (11 milioane de euro), scrie Mediafax.
Contractul se va derula pe o perioada de patru ani si jumatate si este finantat de la bugetul de stat.

"La licitatie a fost depusa o singura oferta, de un consortiu format din firmele Ager Business Tech si Operational Autoleasing. Urmeaza perioada de analiza, care dureaza 20 de zile, iar la sfarsit vom vedea daca acceptam sau nu aceasta oferta. Masinile vor fi folosite pentru lucrari de intretinere in regim propriu, separat de cele efectuate in baza contractelor de intretinere", au declarat reprezentantii CNADNR.

In prezent, CNADNR are la dispozitie pe perioada determinata tot 256 de utilitare prin contracte de inchiriere cu firme terte, acestea nefiind incluse in contractele de intretinere multianuala. Contractele au fost incheiate in 2010 si vor expira in acest an.

Potrivit reprezentantilor CNADNR, contractul de inchiriere prin leasing operational va reduce costurile cu 35%, iar vehiculele vor putea fi folosite 24 de ore din 24.

Autoutilitarele vor fi folosite pentru transportul personalului si a materialelor, dar si a uneltelor folosite in activitatea de intretinere.

Infiintata in 1995, Ager Business Tech face parte din grupul Ager, controlat de fratii Bogdan si Daniel Savin, si are ca domeniu de activitate productia si distributia sistemelor de calcul.

Printre actionari se gaseste si firma Vital Management, cu o participatie de 10,04%.

Firma a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 54,95 milioane de lei si un profit net de 3,82 milioane de lei. Ager Business Tech a mai castigat in 2009 trei licitatii organizate de Nuclearelectrica in domeniul IT, valoarea cumulata totalizand 34,72 milioane de lei (TVA inclusa).

Firma Operational Autoleasing, inregistrata in judetul Suceava, este detinuta de doua persoane fizice - Ripan Ion Vasile (89,865%) si Ripan Liliana (10,135%). Anul trecut firma a inregistrat afaceri de 13,14 milioane lei si un profit de 3,01 milioane lei.

Pentru 2011, piata leasingului operational au fost estimate la peste 250 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de anul precedent.

Pentru activitatea de intretinere CNADNR incheie acorduri cadru pe o perioada de patru ani. In perioada 2008-2011, valoarea acordurilor la nivel national a fost de aproximativ 1 miliard euro, din care CNADNR sustine ca a achitat firmelor doar 250 milioane euro.

In prezent, CNADNR are in derulare mai multe licitatii pentru a incheia noi acorduri valabile in perioada 2012-2014

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri