PSA Peugeot Citroen ar putea construi automobile in India in colaborare cu General Motors (GM), noul sau partener de alianta, renuntand practic la o investitie de 650 de milioane de euro intr-o fabrica proprie in aceasta tara, relateaza Reuters.

Cele doua companii vor analiza folosirea fabricilor GM pentru sustinerea revenirii producatorului francez pe piata indiana, de unde s-a retras in 1997, a declarat Gregoire Olivier, seful operatiunilor din Asia ale Peugeot, potrivit Mediafax.

"Nu vom continua planurile de a construi o fabrica proprie, asa cum intentionam. Acum suntem parteneri cu GM la nivel mondial, iar GM are fabrici in India, asa ca revizuim planurile", a afirmat Olivier intr-un interviu acordat la salonul auto de la Beijing.

El a adaugat ca exista multe alte variante pentru intrarea pe piata indiana, fara sa fie nevoie de 600 de milioane de euro.

Vicepresedintele GM India, P. Balndran, a declarat insa ca in prezent nu exista planuri ca GM si Peugeot sa construiasca impreuna automobile in India.

"Este prea devreme sa spunem ce impact va avea alianta in India si regiunea Asia Pacific.

Producatorul auto american are o companie mixta in India cu compania chineza Shangh ai Automotive Industry Corp si vinde modele precum Chevrolet Spark, Beat, Sail si Enjoy.

GM detine fabrici in India in apropiere de Mumbay si la Halol, in statul Gujarat.

Peugeot a iesit din India in 1997, dupa esecul unei companii mixte cu compania Premier Automobile, dar intentiona sa revina pe aceasta piata cu dezvoltare rapida de cel putin doi ani, inainte sa anunte, in septembrie anul trecut, planul de a construi o fabrica in Gujarat.

La sfarsitul lunii februarie, GM si Peugeot au anuntat formarea unei aliante pentru dezvoltarea si productia de vehicule.

Directorul general al GM, Dan Akerson, a declarat la Beijing ca parteneriatul cu Peugeot este in esenta centrat pe zona euro, dar ca exista oportunitati de cooperare si in Asia si America de Sud.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
VIDEO: Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile din centrul țării
Setari Cookie-uri