Producatorul german de sisteme de caroserii auto Kirchhoff a inaugurat la Craiova prima fabrica din Romania unde va produce cea mai mare parte din componente pentru noul Ford B-Max, pana la sfarsitul anului urmand sa fie angajate circa 200 de persoane, conform Mediafax.

Oficialii Kirchhoff Automotive au afirmat ca fabrica de la Craiova, situata langa unitatea de productie Ford, a fost construita in doar 11 luni de o echipa de angajati Kirchhoff Automotive din Germania, Polonia, Ungaria si Irlanda.

Investitia este de circa 12 milioane de euro.

In prezent, in fabrica muncesc aproximativ 70 de angajati, urmand ca productia sa fie lansata la jumatatea lunii mai.

Noua unitate se intinde pe o suprafata de aproximativ 12.000 de metri patrati pe platforma industriala din Craiova si va avea aproximativ 200 de angajati pana la sfarsitul anului.

Presedintele Kirchhoff Automotive, Arndt Kirchhoff, a declarat, prezent la eveniment, ca in prezent compania are aproximativ 10.000 de angajati si productia impartita in 29 de fabrici din 12 tari.
El a precizat ca cei aproximativ 200 de angajati vor lucra cu echipamente moderne pentru Ford B-Max, iar componentele de fier masiv provin de la fabrica Kirchhoff din Ungaria, sunt finisate la Craiova si ulterior asamblate in vehicule auto produse in fabrica Ford.

"Industria automobilelor este una din industriile de varf, cu efecte pozitive asupra dezvoltarii economiei locale. Avem incredere in climatul economic general din Romania si in potentialul acestei tari. Industria auto este dinamica, iar traditia pe care Romania o are in ceea ce priveste piata auto a facilitat deja procesul de recrutare de personal calificat", a declarat Kirchhoff.

Unitatile de business ale Kirchhoff au avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,35 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România și Ungaria vor redeschide frontiera comună pentru navetiști
Setari Cookie-uri