Achizitionarea unui autoturism dintr-o alta tara membra a Uniunii Europene a devenit de ceva vreme o solutie la care tot mai multi romani apeleaza, indiferent daca ne referim la persoane juridice sau cele fizice. Tocmai pentru ca practica este una comuna si des intalnita, aflam care sunt principalele implicatii ale achizitiei intracomunitare de autoturisme din punct de vedere fiscal, respectiv din punct de vedere al TVA, impozit pe profit si taxe locale atat pentru firme, cat si pentru persoane fizice, scrie Avocatnet.ro.
Achizitia intracomunitara de autoturisme presupune cumpararea unui autoturism de catre o persoana din Romania (persoana juridica inregistrata sau neinregistrata in RO in scopuri de TVA sau persoana fizica) dintr-o alta tara membra a Uniunii Europene.

Taxa pe valoarea adaugata

Pentru inceput, este foarte important sa definim categoriile autoturismele noi si autoturisme „second-hand”, deoarece acestea determina tratamentul TVA aplicabil. Potrivit prevederilor art. 125^1 din Codul Fiscal, un autoturism nou este acel autoturism care indeplineste una din urmatoarele 2 conditii: sa nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune, sau sa nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.

Citeste mai mult pe Avocatnet.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Cefin a pus la dispoziție un camion pentru Crucea Roșie
Setari Cookie-uri