Profitul net al Ford Motor Co a scazut in primul trimestru cu 45%, la 1,39 miliarde de dolari, afectat de rezultatele slabe inregistrate pe plan international, in special in Europa, si de cresterea ratei medii de impozitare la nivel de grup, informeaza Mediafax.
Ford, care va produce la Craiova modelul B-Max, a avut in perioada corespunzatoare a anului trecut un profit net de 2,55 miliarde dolari.

Circa jumatate din scaderea profitului net a fost cauzata de cresterea cheltuielilor fiscale, transmite Reuters.
Compania a inregistrat de asemenea costuri exceptionale de 255 milioane de dolari, determinate in principal de intelegeri cu sindicatul United Auto Workers.

Veniturile Ford au scazut usor in primul trimestru, de la 33,1 miliarde dolari la 32,4 miliarde dolari.
In Europa, grupul american a inregistrat o pierdere de 149 milioane dolari, din cauza scaderii cererii pe fondul crizei datoriilor de stat si climatului de recesiune din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri