Dintr-o lista initiala de 27 de autoturisme din toata lumea, apoi din 10, cele trei finaliste au fost anuntate, pentru decernarea premiului ôMasina Anului 2006ö in lume, de catre firma internationala de audit KPMG.

Lista celor trei finaliste, in ordine alfabetica:

Ľ BMW 3-Series
Ľ Mazda MX-5
Ľ Porsche Cayman S

Alegerea celor trei masini a fost facuta de un juriu format din 46 de jurnalisti auto din intreaga lume, cu mare experienta in domeniu. Membrii juriului au reprezentat in mod echilibrat Asia, Europa, America de Nord si alte parti ale lumii.

Masina Anului 2006 va fi aleasa joi, 13 aprilie 2006, in cadrul unei conferinte de presa prezentata de The Midway Group si gazduita de Salonul Auto International de la New York. Decernarea premiului ôMasina Anuluiö din cadrul Salonul Auto International de la New York devine un final perfect pentru inchiderea sezonului de saloane auto.

Trei grupuri aditionale de finalisti, pentru titlurile de ôCea mai performanta masina din lumeö, ôCea mai ecologica masina din lumeö si ôDesignul Auto al anuluiö, vor fi anuntate in cadrul aceleasi conferinte de presa din 13 aprilie 2006.

Graham Johnson, vicepresedinte al comitetului juriului ôMasina Anuluiö a anuntat suplimentarea cu noi categorii de premii in octombrie. ôPerformanta, design si responsabilitate ecologica, toate sunt elemente cheie ale succesului unui automobil la scara globalaö a declarat acesta ôasa ca noi credem ca este necesara recunoasterea cu premii a succeselor in aceste domenii.ö

Programul ôThe world Car of the Yearö este administrat de o organizatie non-profit formata din sase jurnalisti ce supravegheaza si monitorizeaza procesul de votare si integritatea celor 46 de membri ai juriului si programul de operare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Auto »Citește și
Orban, dup─â discu╚Ťiile cu ╚Öefii Renault: Nicio concluzie privitor la concedieri
Setari Cookie-uri