Dintr-o lista initiala de 27 de autoturisme din toata lumea, apoi din 10, cele trei finaliste au fost anuntate, pentru decernarea premiului “Masina Anului 2006” in lume, de catre firma internationala de audit KPMG.

Lista celor trei finaliste, in ordine alfabetica:

• BMW 3-Series
• Mazda MX-5
• Porsche Cayman S

Alegerea celor trei masini a fost facuta de un juriu format din 46 de jurnalisti auto din intreaga lume, cu mare experienta in domeniu. Membrii juriului au reprezentat in mod echilibrat Asia, Europa, America de Nord si alte parti ale lumii.

Masina Anului 2006 va fi aleasa joi, 13 aprilie 2006, in cadrul unei conferinte de presa prezentata de The Midway Group si gazduita de Salonul Auto International de la New York. Decernarea premiului “Masina Anului” din cadrul Salonul Auto International de la New York devine un final perfect pentru inchiderea sezonului de saloane auto.

Trei grupuri aditionale de finalisti, pentru titlurile de “Cea mai performanta masina din lume”, “Cea mai ecologica masina din lume” si “Designul Auto al anului”, vor fi anuntate in cadrul aceleasi conferinte de presa din 13 aprilie 2006.

Graham Johnson, vicepresedinte al comitetului juriului “Masina Anului” a anuntat suplimentarea cu noi categorii de premii in octombrie. “Performanta, design si responsabilitate ecologica, toate sunt elemente cheie ale succesului unui automobil la scara globala” a declarat acesta “asa ca noi credem ca este necesara recunoasterea cu premii a succeselor in aceste domenii.”

Programul “The world Car of the Year” este administrat de o organizatie non-profit formata din sase jurnalisti ce supravegheaza si monitorizeaza procesul de votare si integritatea celor 46 de membri ai juriului si programul de operare.