CNADNR va intocmi in maxim 30 de zile procesele verbale de constatare a contraventiei pentru circulatia cu rovinieta expirata, desi termenul legal este de sase luni, si intentioneaza sa reduca la 2-3 saptamani perioada de redactare a proceselor verbale pentru lipsa rovinietei, din 20 mai.
Masura a intrat in vigoare din data de 2 mai, astfel ca in ziua respectiva au fost generate si transmise spre comunicare procesele verbale pentru contraventiile constatate pana la data de 31 martie, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit Mediafax.

Potrivit legii, procesul verbal de intocmire a contraventiei pentru circulatia fara achitarea taxei de drum sau cu rovinieta expirata se poate intocmi in maxim sase luni de la constatare, iar comunicare procesului verbal se poate face in maxim o luna.

Circulatia pe drumurile nationale si autostrazile din Romania fara rovinieta valabila reprezinta contraventie si se sanctioneaza potrivit legii cu amenda contraventionala si tarif de despagubire.

Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati (Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, UNTRR si altii).

Rovinieta electronica a fost introdusa in octombrie 2010 in urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fara TVA, atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vanzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), in crestere cu 13,4% fata de nivelul inregistrat in 2010, de 724,32 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri