Dacia va lansa in al doilea semestru al acestui an doua noi modele, respectiv Dokker, un vehicul cu cinci usi "polivalent", si furgoneta Dokker VAN, a anuntat compania.
"Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic si polivalent, disponibil cu una sau doua usi laterale culisante. Dispunand de un portbagaj generos si oferind o modularitate intuitiva, Dacia Dokker este perfect adaptata clientilor care isi doresc un vehicul cu posibilitati multiple de utilizare, care sa asigure atat o calatorie in conditii de confort pentru cinci adulti, cat si transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase", se arata intr-un comunicat al Dacia, potrivit Mediafax.

Versiunea utilitara, Dokker VAN, se adreseaza clientilor din zona comerciala, respectiv intreprinzatori si societati comerciale.

"Numele Dokker este derivat din cuvantul « dockworker» din limba engleza, cu referire la muncitorii care asigura incarcarea si descarcarea navelor intr-un port. Termenul subliniaza astfel capacitatea mare de incarcare a celor doua vehicule, adaptabilitatea si robustetea lor", se precizeaza in comunicat.

Dacia nu precizeaza preturile noilor modele.

Potrivit jurnalistilor francezi de la revista L'Automobile Magazine, modelul Dokker va fi produs si la noua fabrica Dacia din Tanger, Maroc, iar preturile ar putea fi de sub 10.000 de euro pentru varianta pe benzina, respectiv circa 11.500 euro pentru varianta diesel.

Ultima masina lansata de Dacia a avut loc in luna martie si a vizat monovolumul Lodgy, primul model produs in afara Romaniei, la preturi pornind de la 9.500 euro (TVA inclusa).

Portofoliul companiei mai include autovehicule in variantele Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up, Dacia Sandero si Dacia Duster, precum si piese de schimb sau de prim montaj.

Renault pregateste noile generatii Sandero si Logan, care ar putea fi lansate in acest an. Modelul Logan a fost lansat pe piata in anul 2004, iar Sandero se vinde in Romania din vara anului 2008.

Dacia este a doua marca a Renault, iar Romania reprezinta a sasea piata a grupului francez.

Compania a vandut anul trecut 327.878 de vehicule, peste jumatate din livrari fiind acoperite de modelul Duster, lansat in 2010. In Romania, constructorul a comercializat anul trecut 30.734 de unitati, aproape 50% din vanzari fiind realizate prin intermediul programului de reinnoire a parcului auto national.

Pe plan international, livrarile au atins in 2011 nivelul de 297.144 de unitati, principalele piete de export fiind Franta si Germania.



























Sursa foto: es.autoblog.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri