Ford isi dubleaza vanzarile din Romania

Vanzarile de autovehicule Ford pe piata romaneasca au crescut in primul trimestru de aproape doua ori fata de perioada similara a anului trecut, cifrandu-se la 2.246 unitati comparativ cu 1.220 unitati in trimestrul I 2005, potrivit datelor companiei Romcar, importatorul Ford in Romania

In martie, volumul vanzarilor s-a ridicat la 1.210 unitati, ceea ce reprezinta aproape o egalare a volumului intregului trimestru intai al anului 2005 si o crestere cu 127 la suta fata de luna martie a anului trecut.

"Prin eforturile conjugate ale distribuitorilor nostri din intreaga tara, am inregistrat o tendinta ascendenta la toate modelele noastre si ne bucuram ca fiecare, in clasa specifica, performeaza conform asteptarilor noastre si chiar mai mult", a declarat, citat de Rompres, directorul general al Romcar, Catalin Gavra.

In luna martie a anului in curs, vanzarile modelelor Ford Fiesta si Ford Mondeo au crescut substantial fata de luna precedenta - cu 90 si respectiv 341,17%, in timp ce Ford Focus si Focus C-Max au crescut cu 21,52 si respectiv 66,66%. Pe segmentul autovehicule comerciale usoare si medii, Ford Transit a inregistrat vanzari de 229 de unitati.

Potrivit Romcar, evolutia vanzarilor din luna martie a fost sustinuta si de programul lansat de Romcar privind imbunatatirea serviciului destinat clientilor, care se deruleaza in parteneriat cu distribuitorii autorizati Ford. Rezultate inregistrate de Ford vin in contextul in care Vanzarile autoturismelor din import au crescut spectaculos in primele doua luni ale acestui an, ajungand la valoarea de 14,726 de unitati comercializate, potrivit datelor statistice date publicitatii de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Ford a inregistrat cresteri spectaculoase si in ceea ce priveste vanzarile din Europa. Ford Focus este cel mai bine vandut model al acestui inceput de an, cu 40.362 de modele comercializate. Si in privinta marcilor, Ford ocupa o pozitie fruntasa, clasandu-se pe treapta a doua a celor mai comercializate marci, cu peste 110.000 de modele vandute, pe pirma pozitie fiind Volkswagen


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Top salarii si beneficii in retail
Setari Cookie-uri