General Motors (GM), Toyota, Chrysler si Nissan Motor au inregistrat in luna mai cresteri ale vanzarilor sub asteptarile analistilor, dupa ce ofertele acordate cumparatorilor nu au fost convingatoare, in conditiile incetinirii avansului pietei muncii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Livrarile GM au urcat in luna mai cu 11%, la 245.256 vehicule, vanzarile Toyota cu 87%, la 202.973 unitati, ale Chrysler cu 30%, la 150.041 unitati, iar cele ale Nissan cu 21%, la 91.794 unitati, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile Toyota au fost afectate grav anul trecut de cutremurul din Japonia.

Rezultatele au ratat estimarile analistilor, care asteptau cresteri de 15% pentru GM, 93% in cazul Toyota, 40% la Chrysler si 29% la Nissan.

Somajul din Statele Unite a urcat in luna mai pentru prima data in aproape un an, de la 8,1% in aprilie la 8,2%, dupa o perioada de scadere puternica, de la 9,1% in august.

"Indicatorii economici au fost usor sub asteptari in primul trimestru", a declarat Jenny Lin, economist sef la Ford Motor pentru operatiunile din SUA.

Ford a obtinut o crestere de 13% a vanzarilor de autoturisme si vehicule usoare, la 215.699, peste asteptarile analistilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri